Je bekijkt nu Piano Time – Pauline Hall

Piano Time – Pauline Hall

Piano Time

Pauline Hall, docente piano, was teleurgesteld in de pianomethode voor kleine kinderen of langzaam lerende kinderen. Daarom begon ze voor haar eigen leerlingen kleine melodietjes te schrijven in de muziekschriften van haar leerlingen. Deze melodietjes vormden de basis van Tunes for Ten Fingers. Deze 2 boekjes, uiteindelijke heeft ze nog een boekjes geschreven, vormen het begin van de populaire serie Piano Time.

Deze enorm succesvolle serie neemt jonge leerlingen mee vanaf hun eerste les tot ongeveer niveau 3. Deze serie is een leuke manier om piano te leren spelen. Met de aantrekkelijke boeken, leer- en techniekboeken, stukken en duetten boeken. Er zijn lesboeken die al vanaf jonge leeftijd gestart kunnen worden, met prachtige bewerkte stukken door de allerbeste componisten , heldere covers en aantrekkelijke en grappige illustraties.

De serie bestaat uit:

Funes for Fingers

De inleidende boeken voor de absolute beginner. Met grappige en leuke kleuren illustraties leert het zeer jonge kind met voorzichtig stapjes piano spelen.

Piano time en Piano Time Pieces

Piano Time 1

Piano Time deel 1 begint helemaal aan het begin. Eenvoudige vijfvinger- melodieën voor met 1 hand of met 2 handen of samen in een duet. Langzamerhand komen er meer noten en tekens bij kijken, als het rust teken, dichte noten en open noten. Piano Time Pieces 1 is een mooi aanvulling op Piano Time deel 1. Allerlei deuntje en liedjes, jazz, volksliedjes en klassieke stukjes. Zo kunnen de noten en tekens uit Piano Time 1 goed geoefend worden.


Deel 2 bouwt voort op de dingen die in deel 1 geleerd zijn. En breidt het bereik van de noten, maatsoorten, akkoorden, arpeggio’s en oefeningen voor de linkerhand. Eenvoudige trappen, nieuwe tekens en symbolen. Ook hier past een Piano Time Pieces bij met speciaal geschreven liedjes, jazz- en klassieke stukken. Om de technieken en toetsen van Deel 2 te ondersteunen en oefenen plezierig te maken.
Deel 3 bouwt verder op deel 2. Hier leert de leerling nieuwe toetsen, verschillen in ritmische patronen, drielingen en verschillende vinger- en twisteroefeningen. De leerling leert ook om melodische mineur toonladders te spelen en hoe ze hun eigen concert kunnen plannen. Ook bij deel 3 is weer een Piano Time Pieces beschikbaar om de geleerde technieken op een leuke manier te oefenen.

Piano Time Jazz

Deel 1 bevat 29 stukjes in een jazz achtige stijl met grappige illustraties. Het begint met een prachtig eenvoudig repertoire waarbij het op een makkelijke manier toch jazzy klinkt. Piano Time Jazz Book 1 zit op het niveau van Piano Time 2
Deel 2 bevat 24 stijlvolle jazz stukken, ondersteund door leuke illusaties. Jazz stukjes die cool klinken, maar toch nog redelijk makkelijk zijn. Deel 2 zit ongeveer op het niveau van Piano Time 3.

Pauline Hall

Pauline Hall (1924-2015) studeerde aan het Royal Academy of Music. Omdat ze teleurstelt was in de hoeveelheid materiaal die er voor zeer jonge kinderen was begon ze kleine melodietjes in de schriften van de leerlingen te schrijven. Deze melodietjes  waren het begin van een boek dat Tunes for Ten Fingers ging heten. Hier heeft ze uiteindelijke 2 deeltje van geschreven.  Doordat deze boeken enthousiast werden ontvangen is er een hele serie ontstaan: Piano Time. Deze serie is enorm populaire bij leerlingen en docenten omdat Pauline goed heeft nagedacht over hoe je een jong kind pianoles kan geven, zodat het voor de docent en de leerling leuk en prikkelend blijft.