Je bekijkt nu Nieuwe bladmuziek april 2022

Nieuwe bladmuziek april 2022

Debussy: Préludes 2me Livre

Debussy: Préludes 2me Livre

Claude Debussy (1862-1918) was een Franse Componist die vernieuwing bracht binnen de klassieke muziek. Bekende composities zijn o.a.: Suite Bergamasque, La Mer, Reverie, Children’s Corner, Clair de Lune, Deux Arabesques, Le Petit Négre.

Drie jaar na de publicatie van het eerste deel verscheen in 1913 het tweede deel van Debussy’s Préludes. Hier weerspiegelt de muziek de indrukken van Stravinsky’s muziek op de componist. In zijn nieuwe Urtext-editie presenteert musicoloog Thomas Kabisch, gespecialiseerd in Debussy’s pianomuziek, een betrouwbare tekst op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten en alle bekende bronnen. De lezingen en redactionele beslissingen worden vastgelegd in het kritische commentaar (Eng).

Gerelateerde artiesten

Muziek van o.a. Erik Satie, Ernest Chausson, Duke Ellington, Igor Stravinsky, Olivier Messiaen en Pierre Boulez

Nieuwe Bladmuziek April 2022 Piano

Franz Liszt: Piano Pieces from the Years 1880–85

Liszt: Piano Pieces from the Years 1880–85

De wals uit Tsjaikovski’s The Sleeping Beauty, Ain’t Misbehavin’ van Fats Waller, Razaf & Brooks en nieuwe opdrachten van opkomende componisten Kristina Arakelyan en Shruthi Rajasekar behoren tot de stukken die in ABRSM’s eclectische nieuwe pianosyllabussen voorkomen

Bekijk alle details van dit boek

Skrjabin: Complete Piano Sonatas Volume III

Nikki Iles & Friends Easy to Intermediate is een verzameling van 22 originele composities en nieuwe arrangementen voor piano, geschreven door Nikki Iles en haar vrienden uit de jazzwereld. Dit boek, dat vakkundig is samengesteld en in opdracht van Nikki zelf, bevat pianostukken op het niveau van Initial Grade to Grade 3, geschreven door enkele van de bekendste figuren uit de jazzscene.

Philip Glass: Passacaglia

Het is verbazingwekkend dat de pianowerken van de Engelse componist Ethel Smyth tot 2003 ongepubliceerd zijn gebleven. Ze zijn allemaal geschreven tijdens haar studie in Leipzig na 1877, een periode die Ethel Smyth zelf omschreef als de gelukkigste tijd van haar leven. In Leipzig ontmoette ze muzikale giganten als Brahms, Clara Schumann, Dvořák, Grieg en Tsjaikovski. Het mag geen verrassing heten dat deze ontmoetingen stilistische sporen hebben achtergelaten in het pianooeuvre van Ethel Smyth.

Melanie Spanswick: First Repertoire for Little Pianists - Book 1

Melanie Spanswick: First Repertoire for Little Pianists - Book 1

Skrjabins vroege Etudes op. 8 vormen de kern van het virtuoze pianorepertoire, hun methodische en pedagogische opzet is duidelijk zichtbaar. Het zijn echter ook 12 karakterstukken, die het hele creatieve universum van Skrjabin onthullen, van dromerig en poëtisch tot krachtig en gepassioneerd.

Play it again: Piano Book 1

Play it again: Piano Book 1

Haydns c-mineursonate wordt doorspekt met een gepassioneerde, donkere, soms norse stemming. Het kan worden beschouwd als de eigen “Appassionata” van de Weense classicus – een grote triomf! Het is bijna ondenkbaar dat de compositie zich over bijna tien jaar uitstrekte, maar tussen Haydns schets van 1771 en de eerste druk van 1780 is een periode verstreken.

Piano Music uit Ukraine

Silvestrow: Bagatelles op. 1 - 5

Silvestrow: Bagatelles op. 1 - 5

In deze editie heeft Silvestrov vijf cycli samengesteld uit een veelheid aan Bagatellen , zijn favoriete genre van de afgelopen jaren.

Bortkiewicz: Sonata in B Major op. 9

De Sonate in B majeur, geschreven in 1909 terwijl hij in Berlijn woonde , op 9 is Bortkiewicz’ eerste grootschalige werk. De Sonate, die uit drie delen bestaat, heeft een conventionele structuur met een dramatisch eerste deel, een elegant tweede deel en een virtuoos derde deel.

Bortkiewicz: Six Pensées Lyriques op. 11

Sergei Bortkiewicz, geboren uit Oekraïner, zette de laat-romantische pianotraditie voort met een groot melodisch talent. Pensées Lyriques Op.11 , een cyclus van zes stukken van gemiddelde moeilijkheidsgraad, werd gecomponeerd in 1909 en opgedragen aan de Tsjechische operasopraan Emmy Destinn.

Roslavets: Selected Works

Roslawez (1880-1944) studeerde compositie en viool in Moskou. Hij was een van de leidende figuren in het muziekleven in de jaren twintig. Later, in toenemende mate gemarginaliseerd door het politieke regime, tot het punt waarop hij van zijn beroep werd uitgesloten, bracht hij de laatste jaren van zijn leven in armoede door. De pianostukken in deze uitgave dateren uit de periode 1914-1922