Je bekijkt nu Nieuwe pianomuziek Novemer 2022

Nieuwe pianomuziek Novemer 2022

Ola Gjeilo: Dawn (Piano)

Ola Gjeilo: DawnOla Gjeilo werd in 1978 geboren in Noorwegen en groeide op in een muzikaal gezin, luisterend naar klassieke muziek, jazz, pop en folk. Hoewel Noors van geboorte, is het misschien Ola’s geadopteerde land Amerika dat de componist het meest heeft beïnvloed in zijn kenmerkende geluid, waardoor een stijl is ontstaan die vaak wordt omschreven als filmisch en suggestief, met een harmonieuze klank. Ola Gjeilo is één van de meest uitgevoerde componisten in de koorwereld en een volleerd pianist. Dawn is het vervolg op Ola Gjeilo’s pianoalbum Night uit 2020, dat geïnspireerd werd door de schemeruren in New York en dat tot op heden meer dan 50 miljoen streams heeft. Dit vervolg werd geïnspireerd door het vredige licht en de stilte bij zonsopgang in Oregon en Californië.

Nieuwe Bladmuziek November 2022 Piano

Saint-Saens: Six Études pour la main gauche seule for Piano Op. 135 R 54

Six Études pour la main gauche seule for Piano Op. 135 R 54

Saint-Saens Zes Études pour la main gauche seule Op.135 R 54 voor piano Saint-Saëns’ etudes voor de linkerhand werden in 1912 geschreven op verzoek van zijn bevriende pianiste Caroline Montigny-Rémaury de Serres, die een blessure aan haar opliep rechter hand. Deze etudes die in 1913 werden gedrukt, hadden oorspronkelijk de titel Petites pieces van Saint-Saëns in zijn manuscript en inderdaad, de cyclus, die de componist zelf omschreef als charmant en amusant, mist elke basis van een strakke etude verzameling. Vooral de “Bourrée” genoot al snel een grote populariteit.

Bach: Short Preludes, Fugues and Fughettas

Korte preludes, fuga’s en fughetta’s is een nieuwe Urtext-editie van dit cruciale educatieve klavierrepertoire van de gerenommeerde Bach-geleerde Christoph Wolff (voormalig directeur van het Bacharchief Leipzig). Het bevat 32 stukken, chronologisch gerangschikt, meestal afkomstig uit de collecties die Johann Sebastian Bach maakte voor het onderwijs van zijn eigen kinderen. Ze zijn ideaal voor elementaire pianisten om een begrip van contrapunt en muzikale vorm te ontwikkelen. Inclusief een nieuwe aanvulling, door Robert Levin, van Praeludium in E minor. De editie breidt uit, met negen extra stukken, en herziet de klassieke Edition Peters-publicatie van Bachs Short Preludes and Fuga’s (EP200a).

Piano Chord Voicings in All Styles

Pianist, componist/arrangeur, docent en auteur Mark Harrison laat je kennismaken met piano akkoord voicings voor de essentiële stijlen: blues, classic rock, cool jazz, country, funk, Gospel, hip-hop, moderne rock, pop ballad, smooth jazz en nog veel meer! De akkoorden worden gedemonstreerd met meer dan 90 audiotracks, inclusief play-along begeleiding in alle stijlen.

Duets for fun: Piano

Skrjabins vroege Etudes op. 8 vormen de kern van het virtuoze pianorepertoire, hun methodische en pedagogische opzet is duidelijk zichtbaar. Het zijn echter ook 12 karakterstukken, die het hele creatieve universum van Skrjabin onthullen, van dromerig en poëtisch tot krachtig en gepassioneerd.

Ola Gjeilo: Dawn

Zelfs Lady Whistledown zou de pen neerleggen om de muziek uit de eerste twee seizoenen van de Netflix hit Bridgerton te spelen! Deze uitgave bevat zeven originele liedjes van Kris Bowers en Michael Dean Parsons en elf covers van populaire liedjes van onder andere Shawn Mendes, Ariana Grande en Miley Cyrus. Bevat: Bridgerton Main Title · Diamonds · How Deep Is Your Love · In My Blood · Love Is a Choice · Material Girl · Thank U, Next · Wildest Dreams · Wrecking Ball · You Oughta Know · en meer.

Songbooks & Koormuziek

Taylor Swift: Midnights

Taylor Swift - Midnights

Songs include: Anti-Hero • Bejeweled • Glitch • The Great War • Karma • Labyrinth • Lavender Haze • Mastermind • Midnight Rain • Paris • Question…? • Snow on the Beach • and more!

Strauss: 4 Lieder op. 36

Voor de beginnende pianist die fan is van Billy Joel. Zestien van de favoriete Billy Joel-nummers die op een eenvoudig niveau zijn gearrangeerd met achtergrondnotities en uitvoeringstips om je te helpen elk stuk te leren. Lyrics zijn ook inbegrepen voor volledig speelplezier!

Thomas Tallis: Latin Church Music I

Met een Rwandese vader die hij niet vaak zag en een Vlaamse moeder die alleen een huishouden van zes mensen runde, werd Stromae in 1985 in Brussel geboren als Paul van Haver. Hij groeide op met een soms wazige en chaotische dubbele identiteit en leerde de relatie tot zichzelf en anderen te verzachten door muziek.