Je bekijkt nu Nieuwe publicaties januari 2020

Nieuwe publicaties januari 2020

Nieuwe publicaties januari 2020.  Deze maand o.a. Beethoven-pianosonates van Henle, een complete editie van Me and My Piano (deel 1 en deel 2) en de Faber Music Soundtracks Piano Anthology met o.a. pianomuziek van TV-series zoals, Sherlock Holmes, Downton Abbey en filmmuziek van The Piano , Lord of the Rings en Pan’s Labyrinth en nog meer

1

Beethoven: Piano Sonatas Volume II

Piano Solos
Ludwig van Beethoven
Henle Verlag

Beethoven: Piano Sonatas Volume II

Ter ere van Beethoven Jaar 2020 presenteert G. Henle Publishers de eerste van drie delen met de complete pianosonates van Ludwig van Beethoven in een nieuwe Urtext-editie Deze uitgave is voorbereid door Maestro Murray Perahia en de gerenommeerde Beethoven-expert van G. Henle Publishers, Norbert Gertsc.

Dit eerste deel bevat de elf sonates die tussen 1802 en 1806 zijn gepubliceerd, nummer 12 tot 22, opus. 26 tot 54.  Samen met zijn onschatbare vingerzettingen, schenkt Murray Perahia de pianowereld zijn diepgaande reflecties op de emotionele wereld en de structurele samenstelling van deze composities.

2

Piano Solo
Niveau: gemiddeld
Faber Music

The Faber Music Soundtracks Piano Anthology

De Faber Music Soundtracks Piano Anthology is een essentiële verzameling van enkele van de meest geliefde muziek uit film en televisie, speciaal gearrangeerd voor solo piano voor een gemiddeld niveau. Met muziek van televisiefavorieten zoals Sherlock, Downton Abbey, Killing Eve en Planet Earth, en films zoals Lord of the Rings, Pan’s Labyrinth, The Piano, The Favorite en Manchester by the Sea.

3

me and my piano

Lesmethode
Fanny Waterman en
Marion Harewood
Faber Music

Me and My Piano Complete Edition

Me and My Piano is de best verkochte serie van de gerenommeerde auteurs Fanny Waterman en Marion Harewood. Er zijn  wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. De serie is speciaal ontworpen voor de behoeften van de jongere beginner en is overal heel goed geïllustreerd.

Deze complete editie combineert deel 1 en 2 in één boek. Deel 1 neemt de jonge pianist stap voor stap door de vroegste fasen van de pianotechniek, wat leidt tot zeer eenvoudige stukken voor handen samen met een constante handpositie van vijf vingers in C groot.

Deel 2 bouwt voort op deze basis door het kompas van noten uit te breiden, nieuwe ritmes, nootwaarden, akkoorden en veranderingen van handpositie te introduceren.

Games en puzzels geven de elementaire theorie een nieuw leven en kinderen zullen dol zijn op de rijmpjes, liedjes en Monkey Puzzles-pagina’s.

4

Piano Solos
Bela Bartók(1881-1945)
Henle Verlage

Bartók: Three Hungarian Folk Tunes

Van de vele werken die Bartók tussen 1914 en 1918 op Hongaarse en Roemeense volksmelodieën componeerde, nemen deze drie pianostukken een speciale plaats in. Oorspronkelijk geschetst voor de collectie 15 Hongaarse boerenliederen (Urtext-editie HN 1404), bleven de ontwerpen de komende twintig jaar onaangeroerd. Pas in 1941, toen Boosey & Hawkes de componist vroegen om bij te dragen aan een jubileumalbum voor de grote pianist Ignaz Paderewski, keerde Bartók, nu gevestigd in de Verenigde Staten, terug naar deze lang geleden genoteerde pianostukken op de volksmuziek van zijn vaderland en herzien ze grondig. Ongewoon bevatte de eerste editie die in 1942 werd uitgegeven geen bronnen voor volksmuziek; ze zijn echter natuurlijk gereproduceerd in deze Urtext-editie op basis van de Bartók Complete Edition. Wat meer is, Bartóks eigen opname van de stukken is geanalyseerd door editor László Somfai, zowel in zijn voorbereiding van de tekst als in Suggestions for Performance.

5

best of beethoven

Piano Solos
Hans-Günter Heumann
Schott Music

Best of Beethoven

Op tijd voor het jubileumjaar van Beethoven presenteert Schott een nieuwe verzameling van zijn meest populaire werken voor piano.

De succesvolle auteur Hans-Günter Heumann heeft 30 eenvoudige tot gemiddeld niveau, originele werken en arrangementen samengesteld: Für Elise, Moonlight Sonata, Ode to Joy en nog veel meer, alles in één deel!

Compleet met vingerzettingen en temposuggesties, deze collectie met zijn moderne en gemakkelijk te lezen lay-out is ideaal voor beide lessen en iedereen die piano speelt als hobby.