Je bekijkt nu Nieuwe pianomuziek September 2022

Nieuwe pianomuziek September 2022

Nieuwe Pianomuziek September 2022

Onze specialisten die de webshop van 123pianomuziek.nl bijhouden hebben een dagelijks klus aan het bekijken van alle nieuwe, heruitgaves die eruit komen en mogelijk interessant zijn voor de Nederlandse markt.

Maandelijks verschijnen er updates waarin we nieuwe muziek onder de aandacht brengen.

Deze maand onze keuze voor pianomuziek, maar ook de orgelmuziek.

Vragen over nieuwe uitgaven pianomuziek? Stuur gerust een e-mail: info@123pianomuziek.nl.

Ben je pianodocent, professioneel pianist of student aan één van de conservatoria dan ontvang je beroepskorting (min. 10%)

Nieuwe Bladmuziek September 2022 Piano

ABRSM Pop Performer! Piano – Initial-Grade 3

ABRSM Pop Performer! Piano – Initial-Grade 3

Pop-artiest! biedt ontluikende pianisten hitlijsten en klassieke popsongs die vakkundig zijn geselecteerd en gearrangeerd door enkele van de Britse leidende figuren in piano- en poppedagogiek. Compleet met audio-opnames van elk arrangement, bevat het boek van Initial to Grade 3 diverse liedjes en acts uit de afgelopen decennia, waaronder Coldplay, Ed Sheeran, The Ronettes en Disney’s Encanto.

Mein Erster Schubert - My First Schubert

Nikki Iles & Friends Easy to Intermediate is een verzameling van 22 originele composities en nieuwe arrangementen voor piano, geschreven door Nikki Iles en haar vrienden uit de jazzwereld. Dit boek, dat vakkundig is samengesteld en in opdracht van Nikki zelf, bevat pianostukken op het niveau van Initial Grade to Grade 3, geschreven door enkele van de bekendste figuren uit de jazzscene.

The Piano Player: Classical Favourites

Het is verbazingwekkend dat de pianowerken van de Engelse componist Ethel Smyth tot 2003 ongepubliceerd zijn gebleven. Ze zijn allemaal geschreven tijdens haar studie in Leipzig na 1877, een periode die Ethel Smyth zelf omschreef als de gelukkigste tijd van haar leven. In Leipzig ontmoette ze muzikale giganten als Brahms, Clara Schumann, Dvořák, Grieg en Tsjaikovski. Het mag geen verrassing heten dat deze ontmoetingen stilistische sporen hebben achtergelaten in het pianooeuvre van Ethel Smyth.

Peaceful Jazz Piano Solos
Ontspan aan de piano met deze uitzonderlijke verzameling bevredigende en buitengewoon mooie stukken om te spelen. Deze stukken van gemiddeld niveau zijn geschikt voor de meeste pianisten die willen ontspannen met een rustige selectie. Bevat enkele van de grootste jazzstandards, zoals Autumn Leaves, ‘Fly Me to the Moon, Misty, Moon River, Satin Doll, Summertime en The Way You Look Tonight.
Skrjabin: Twaalf Etudes, op. 8

Haydn: Klaviersonate c-moll Hob. XVI:20

Haydns c-mineursonate wordt doorspekt met een gepassioneerde, donkere, soms norse stemming. Het kan worden beschouwd als de eigen “Appassionata” van de Weense classicus – een grote triomf! Het is bijna ondenkbaar dat de compositie zich over bijna tien jaar uitstrekte, maar tussen Haydns schets van 1771 en de eerste druk van 1780 is een periode verstreken.

Orgelmuziek

Widor: Symphonie Romane Pour Orgue Op. 73

Widor: Symphonie Romane Pour Orgue Op. 73

De nieuwe Carus Urtext-editie is gebaseerd op de handtekening van Widor en de laatste editie die voor zijn dood in Parijs in 1937 werd gepubliceerd. Daarnaast zijn eerdere edities ter vergelijking geraadpleegd om individuele variantlezingen te verduidelijken. Redactionele suggesties voor de uitvoering van afzonderlijke passages vervolledigen de nieuwe editie.

Buxtehude: Orgelwerke Band II

Deze editie is het resultaat van Harald Vogel’s jarenlange praktijk als organist en musicoloog. De muziektekst is gebaseerd op een herwaardering van 17de- en 18de-eeuwse handschriften met de vrije orgel- en klavierwerken van Buxtehude. Ze zijn ontstaan ​​tijdens een overgangsfase tussen de traditionele lettertabulatuur en het notenschrift dat nog steeds in gebruik is. Omdat veel werken alleen bewaard zijn gebleven in transcripties voor notenschrift, werd de redacteur geconfronteerd met een hoog foutenpercentage, dat hij zorgvuldig analyseert in de Einzelanmerkungen

Thomas Trotter: Encores for Organ

Twaalf composities van gecomponeerd/gearrangeerd door Thomas Trotter. Bewerkingen voor orgel van o.a. Delibes, Gounod, Grieg, Eric Coates en Madeleine Dring.