Je bekijkt nu Nieuwe Pianomuziek Mei 2022

Nieuwe Pianomuziek Mei 2022

Haydn: Piano Sonata No. 46 in E major, Hob.XVI:31

Nieuwe Pianomuziek Mei 2022 o.a. twee pianosonates in G majeur (Hob. XVI:6) en E majeur (Hob. XVI:31) nemen een speciale plaats in in Haydns sonate-uitvoer. Franz Joseph Haydn (1732-1809 ) De G majeur sonate is een van de meest expressieve van de vroege pianosonates van de componist, terwijl de E majeur sonate een zeer populair werk lijkt te zijn geworden onmiddellijk nadat het werd geschreven. Hun gematigde technische eisen maken hen bijzonder welkom lesmateriaal. Hun frisse muzikale benadering en contrasterende verscheidenheid aan expressie maken ze even waardevolle repertoirestukken voor concertuitvoeringen.

Gerelateerde artiesten

Muziek van o.a. Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Michael Hayn, Johann Stamitz, Felix Mendelssohn.

Haydn: Complete Piano Sonatas Vol. 1

Haydn: Complete Piano Sonatas Vol. 2

Nieuwe Bladmuziek Mei 2022 Piano

Bacewicz: Sonata No.1 For Piano

Bacewicz: Sonata No.1 For Piano

Dankzij deze editie van Sonata No. 1 voor piano zijn nu alle bekende werken van Bacewicz voor piano beschikbaar. De Sonate is een veeleisend werk; het is technisch uitdagend en vereist tegelijkertijd een genuanceerde dynamiek en gevoelige interpretatieve vaardigheden van de uitvoerder.

Rendezvous At The Zoo

De Jennifer Linn-serie bevat zorgvuldig genivelleerde collecties van populaire muziekarrangementen of originele composities

Barbara Arens: One Hand Piano 2

De grote populariteit van Barbara Arens’ One Hand Piano (EB8646) heeft de componist aangemoedigd om nog een verzameling stukken voor alleen de linker- of rechterhand te produceren.

Opwekking Muziekboek 6 (783-870)

Opwekking Muziekboek 6 (783-870)

Muziekboek 6 van de Opwekkingsliederen is verschenen. Dit is een verzamelbundel die de Opwekkingsliederen 783 tot en met 870 bevat. In een stevige, fraaie turquoise uitvoering. Muziekboek 6 past uitstekend bij de 5 andere muziekboeken uit de Opwekkingsliederen serie.

Women Composers Vol. 1

Women Composers Vol. 1

Deze driedelige serie pianomuziek van vrouwelijke componisten is een vooruitstrevend compendium van educatieve literatuur met een breed repertoire van de 17e eeuw tot heden. Voor elk stuk heeft de redacteur korte instructies met repetitietips en biografische aantekeningen over de vrouwelijke componisten geschreven. De collectie omvat alle moeilijkheidsgraden van makkelijk (deel 1) tot gemiddeld (deel 2) tot moeilijk (deel 3) en is een onmisbare aanvulling op lessen en concerten

Nieuwe Pianomuziek Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi: Underwater

Ludovico Einaudi: Underwater

Einaudi’s eerste volledige solo-pianoalbum sinds 20 jaar is een manifest voor het leven en een statement voor deze tijd waarin de wereld om hem heen stil en stil was. Dit prachtige bijpassende folio bevat de 12 intieme pianotracks van het album. Met zijn kenmerkende melodieën werd de muziek geschreven terwijl Ludovico geïsoleerd was in zijn huis in Italië.

Ludovico Einaudi: Nomadland

Nomadland won de harten van het publiek samen met zes Academy Awards, waaronder die voor beste film. De betoverende soundtrack bevat een unieke mix van werken van onder meer Ludovico Einaudi.

Ludovico Einaudi: Seven Days Walking

Seven Days Walking is het nieuwe album van Ludovico Einaudi, ‘s werelds meest gestreamde klassieke componist. Seven Days Walking is verdeeld in zeven afleveringen, zeven albums (Day One, Day Two, etc. tot en met Day Seven), die maandelijks worden uitgebracht.