Filter

Piano Adventures is een van de meest populaire pianomethodes voor beginnende pianisten en wordt gebruikt door muziekscholen over de hele wereld. De methode is ontwikkeld door Nancy en Randall Faber en is gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van pedagogiek en onderwijspsychologie.

De Piano Adventures-methode is gericht op het ontwikkelen van een solide basis in techniek, ritme, notenlezen en muzikaliteit vanaf de allereerste les. De lessen zijn opgebouwd uit verschillende boeken die telkens de vaardigheden en uitdagingen op een geleidelijke manier opbouwen. De leerling begint in het eerste boek met de basisprincipes en gaat vervolgens via de volgende boeken door naar gevorderde stukken.

In de Piano Adventures-methode worden spelenderwijs verschillende muzikale aspecten behandeld. Zo wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het spelen van akkoorden en harmonieën, waardoor de leerling al snel in staat is om bekende liedjes te spelen. Ook worden er veel creatieve opdrachten gegeven die de leerling helpen om zelfstandig te kunnen musiceren.

Een advies voor beginnende pianisten die willen starten met Piano Adventures: neem de tijd! Piano spelen is een complexe vaardigheid die tijd en geduld vereist. Het is belangrijk om niet te snel door de lessen te willen gaan, maar om stap voor stap te werken aan het verbeteren van de techniek, het notenlezen en de muzikale interpretatie. Door regelmatig te oefenen en de lessen serieus te nemen, kan de leerling na verloop van tijd een echte pianist worden.