Keyboard leren spelen

Keyboard leren spelen? Onze selectie van de mooiste methodes

  • Wil je een aantal van je favoriete liedjes kunnen spelen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen wanneer het over ze leren spelen gaat? Nou het maakt niet uit waar je bent met je piano vaardigheidsniveau, deze boeken staan vol van de kennis en tools die je nodig hebt om het leren spelen van een keyboard sneller (en aardig leuk) dan ooit te maken.
  • En dan niet alleen fundamentele akkoord voicings, posities, schalen en muziektheorie leren (maak je geen zorgen, het is niet zo eng of lastig als het lijkt), maar ook hoe je het allemaal samenvoegt om je eigen meesterstukken te creëren.
  • Bekijk hier onze selectie van 10 series om keyboard te leren spelen. Van uitgeverij De Haske, Hal Leonard, MegaPop, Smit/Schrama en nog meer.
  • Mocht je vragen hebben stel ze gerust. tel. 0342-419197, info@123pianomuziek.n of via de chat.
keyboard world

Keyboard World

Michiel Merkies

Een eigentijdse lesmethode voor keyboard geschreven door Michiel Merkies. Michiel Merkies, in het dagelijks leven verbonden als docent aan o.a. de muziekschool van Sneek, ontwikkelde deze lesmethode voor keyboard! Een beginnersmethode, in het Nederlands, voor iedereen die keyboard wil leren spelen!

In het eerste deel van Keyboard World wordt er aandacht besteed aan het instrument, je leert noten lezen maar ook spelen op het gehoor, componeren en improviseren. Elk deel in de serie Keyboard World bevat een gratis CD met geluidsfragmenten die het speelplezier verhogen. Keyboard World bestaat uit vier lesboeken en een boek vol liedjes.

fast track keyboard

Fast Track Keyboard

Blake Neely

Een serie van 18 instructieboeken met cd voor gitaar, bas, keyboard en drums.  Voor keyboard zijn er 4 deeltje.
Ze zijn gemakkelijk te gebruiken met stapsgewijze instructies en duidelijke diagrammen, zodat de complete beginner snel de basistechnieken kan leren en geweldige nummers kan leren spelen. Bovendien is Fast Track anders dan elk ander instructieboek.

Elke docent heeft een begeleidend liedboek met cd met muziek van beroemde artiesten … The Beatles, Eric Clapton, Billy Joel, Jimi Hendrix en nog veel meer. Fast Track heeft eigenlijk alles voor de complete beginner die als een topprofessional wil spelen.

keyboard spelen met plezier

Keyboard spelen met plezier

Eric Kessels

Geen enkel instrument ken zo’n enorme ontwikkeling en vooruitgang in technieken en mogelijkheden dan het keyboard. Door deze mogelijkheden is het een lust om het instrument te bespelen. 

Door de diversiteit van de songs in dit album leer je de styles van je keyboard kennen. Van engelse wals tot weense wals en van foxtrot tot disco en van country tot twist.

In dit 1e deel maak je kennis met mooie songs uit een breed repertoire, je leert akkoorden spelen en de theorie die je nodig hebt om in een korte tijd al leuk te kunnen spelen.
In dit 2e deel wederom veel mooie en vooral bekende melodieën. Je leert nieuwe akkoorden en ritmische figuren spelen. 

Van deel 3 tot deel 8 wordt er een scala van muziek aangeboden: Qua diversiteit van muziekstijlen bieden deze albums een prachtige mix van herkenbare nummers!

a keyboard anthology

Keyboard Anthologies (ABRSM)

ABRSM Publishing

Drie reeksen, elk met vijf verschillende delen, die een verscheidenheid aan repertoire bieden dat zich concentreert op de barok en romantische periode.

De Keyboard Anthology-boeken bevatten stukken die in de loop der jaren zijn ingesteld voor ABRSM Piano-examens. Deze collecties bieden een breed scala aan repertoire, voornamelijk uit de barokke en romantische delen van de syllabus.

keyboad voor kinderen

Keyboard voor kinderen

Peter Gelling

Een zorgvuldig opgebouwde, stap voor stap uitgespreide leermethode voor kinderen met eenvoudige arrangementen van populaire kinderliedjes. Introduceert zowel vijf noten in de vioolsleutel, zes noten in de bassleutel als twee volledig gegrepen akkoorden. Volledig geïllustreerd met mooie kleurplaatjes.

popsongs spelen zo doe je dat

Popsongs spelen… zo doe je dat!

Bernie Vane

Methode om popsongs met behulp van akkoordsymbolen te spelen. Akkoordnoten in de rechterhand (moeilijker dan links, maar veel betere klank)

Presentatie is een beetje rommelig.
Ritmisch vaak moeilijk

the keyboard crocodile

The Keyboard Crocodile

De ‘Keyboard Crocodile’ is eigenlijk vrij onschadelijk. Dit vriendelijke beest kruipt kleurrijk en speels tussen deze pianostukken van over de hele wereld, gekozen uit de gemakkelijkste stukken aller tijden.

Het zal niet kwispelen bij de ‘Begrafenis van Max de Schildpad’ of grommen bij ‘Zorgeloos Jack’. Dit heerlijke kleine reptiel vindt snel zijn weg naar de harten van alle kinderen die piano beginnen te spelen. Het enige waar de ‘Keyboard Crocodile’ zijn tanden in wil zetten zijn saaie piano-albums voor beginners!

leerboek voor keyboard

Leerboek voor keyboard

Joop van Houten

Joop van Houten’s frisse methode voor de absolute beginner heeft al menig keyboardbezitter wegwijs gemaakt op dit instrument. Met behulp van bekende volksliedjes en songs worden spelenderwijs de eerste beginselen van het notenschrift en de belangrijkste akkoorden voor de linkerhand behandeld. Gaandeweg wordt op deze manier een stevige basis gelegd voor een interessante, steeds weer boeiende hobby.

Deze serie bestaat uit 3 deeltjes

de keyboardmethode

De Keyboardmethode

Eric Kessels

De Keyboardmethode 1. Keyboard leren spelen? Met dit boek begint de muzikale reis op het keyboard. Enige voorkennis is niet van belang omdat alle facetten van het keyboardspel de revue passeren (noten lezen, registratie, drums, enz.). Zowel de ontwikkeling van een zelfstandige linkerhand als het spelen met de automatische begeleiding komen ruim aan bod.

Een nieuwe begrip wordt geïntroduceerd: Recording! Je leert werken met verschillende begeleidingsvormen zoals live drummen, live style playing, chordsequences opnemen en zelf meespelen.

Het boek biedt een boeiende afwisseling tussen bekende en nieuwe composities.

Deze serie bestaat uit 4 deeltje en 1 boekje keyboard stijlen

orgel & keyboard

Orgel & Keyboard Nieuwe Stijl 1

H. Smit en J Schrama

Orgel & Keyboard Nieuwe Stijl Deel 1 is een moderne methode voor groeps- en privé les, en is gevuld met prachtige melodieën van wereldberoemde groepen en artiesten.

Leuke methode met bekende nummers om keyboard (of electronisch orgel) te leren, bestaat uit 9 deeltje.

Een kleine greep uit alle nummer in die 9 deeltje:

Wonderfull Tonight (Clapton) – Een Eigen Huis (Froger) – Why Worry (Dire Straits) – Red Red Wine (UB 40) -Mooi Was De Tijd (Corrie Konings) -Tears On My Pillow (Johnny Nash) -El Condor Pasa (Simon & Garfunkel) – Just an illusion (Tol), Hello (Lionel Richie) – Till (Danvers), Het Dorp (Sonneveld) – Jambalaya (Williams) – Eternally (Chaplin) – Romance Anonieme (Trad) -When The Saints Go Marching In (Trad.) en nog veel meer.