Filter

Bladmuziek voor piano van Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi is een Italiaanse componist en pianist. Zijn muziek is al vele jaren erg populair en hij is een van de bestverkopende componisten en pianisten van Europa.

Dat Einaudi zo muzikaal is, is niet raar als je naar zijn familie kijkt. Zijn moeder speelde piano voor hem al vanaf het moment dat Einaudi erg jong was. Je zou kunnen zeggen dat hier al het zaadje werd geplant voor de muziekcarrière van Einaudi. Het is dan ook niet zo gek dat Einaudi later ging studeren aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan. Hiernaast kreeg hij les van Luciano Berio. In 1982 kreeg hij zelfs een studiebeurs voor het bekende Tanglewood Muziekfestival.

In de jaren hierna componeerde Einaudi verschillende soorten stukken, onder andere stukken voor het ballet. Een aantal van deze werken die Einaudi in deze jaren uitbracht, zijn Sul Filo d’Orfeo, Time-Out en The Wild Man. In 1992 bracht hij het album Stanze uit. Dit is een album met stukken die geschreven zijn voor de harp. Cecilia Chailly voerde deze stukken uit op het album.

Le Onde was het eerste soloalbum van Einaudi. Dit album was een groot succes en was geïnspireerd door het boek The Waves van Virginia Woolf. De albums die volgden zorgden er voor dat Einaudi nog bekender werd: Eden Roc en I Giorni.

In 2003 bracht Einaudi het album Diario Mali uit, gevolgd in 2004 door Una Mattina. Ongeveer twee jaar hierna kwam zijn volgende album uit: Divenire. Op dit album staat zijn bekende Primavera. Einaudi nam dit album op met het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Het album dat volgde was Nightbook, waarop onder andere Lady Labyrinth staat.

Het volgende album van Einaudi liet even op zich wachten. Vier jaar na Nightbook kwam namelijk zijn volgende album uit: In a Time Lapse. In a Time Lapse was erg succesvol. Zijn volgende studioalbum was Elements.

Naast solowerken componeerde Einaudi ook ijverig voor films en tv door de jaren heen. Zo heeft hij gecomponeerd voor Luce dei Miei Occhi, Sotto falso nome, This Is England, Intouchables en nog vele andere films en series.

In 2019 kondigde Einaudi aan dat in hetzelfde jaar over de span van zeven maanden zijn project Seven Days Walking zou worden uitgebracht. Elke maand zou er een nieuw deel worden uitgebracht. Aan het eind van de periode wordt er een set van alle delen uitgebracht. Zo werd in maart 2019 Seven Days Walking: Day One uitgebracht, in april Seven Days Walking: Day Two, enzovoorts. De uitgaves zijn een groot succes.

Einaudi heeft door de jaren heen al veel muziek gecomponeerd en veel stukken uitgegeven. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn composities in huis halen, voor verschillende instrumenten! Zo kun je zelf de immens populaire muziek van Einaudi leren spelen!

Bladmuziek van Einaudi niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl