Je bekijkt nu The Lion King live-action film

The Lion King live-action film

In de hele nieuwe Disney Live Action film reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne. Het bekende verhaald van Simba, Mufasa, Scar, en Timon en Pumbaa komt tot leven. Jon Favreau heeft gebruik gemaakt van baanbrekende filmtechnieken om deze karakters tot leven te laten komen. Natuurlijk met de muziek van Hans Zimmer, Elton John en Tim Rice. De liedjes zijn gebundeld in een nieuwe album, afwisseling van de tiels zoals: Be Prepared, Can You Feel the Love Tonight en nieuwe titels zoas Never Too Late van Beyoncé. Maar wat zingen ze eigenlijk en waar komt Hakuna Matata vandaan?

Circle of Life

Nadat Tim Rice de tekst voor het openingsnummer van The Lion King had, was hij stomverbaasd dat er binnen twee uur een melodie was, geschreven door Elton John. Hans Zimmer had de Zuid-Afrikaanse zanger/componist Lebo M. gevraagd om mee te werken aan de muziek. Hij kwam met de tekst ‘Nants igonyama bagithi Baba, wat betekend Hier komt een leeuw, vader. Iedereen was het er over eens dat dit het openingsnummer van de film moest worden.

Hakuna Matata

Hakuna Matata betekent ”geen zorgen” in het Swahili. Dit is een van de nationale talen van o.a. Kenia en Tanzania.
De uitdrukking werd wereldberoemd door de in 1994 uitgebrachte tekenfilm van Walt Disney “The Lion King”, waarin het knobbelzwijn Pumba en het stokstaartje Timon het leeuwenwelpje Simba leren een zorgeloos leven te leiden.
Maar de uitdrukking werd voor het eerst in 1980 gebruikt. Een Keniaanse popgroep gebruikte het in een nummer. De groep Them Mushrooms zong meerdere Hakuna Matata – dus ”geen zorgen” – in het refrein van het nummer ”Jambo Bwana”.

Can You Feel The Love Tonight

Time Rice en Elton John schreven het Oscarwinnende ‘Can You Feel The Love Tonight’ In eerste instantie was het de bedoeling dat Timon en Pumba het lied zouden zingen, maar Elton John wilde niet dat een ‘stinkend wrattenzwijn’ dit liedje zou zingen. In de live-actie versie van The Lion King wordt dit lied gezonden door Donald Glover als Simba en Nala wordt vertegenwoordigd door Beyoncé.

Piano bladmuziek van The Lion King

Pianomuziek (PVG) The Lion King
Super Easy pianomuziek The Lion King
Solo pianomuziek (eenvoudig) The Lion King

The Lion King voor andere instrumenten

Instrumental Play-along met audio access
Klarinet
Fluit
Tenorsaxofoon
Altsaxofoon
Trompet
Hoorn
Trombone

Misschien ook interessant om te lezen:

Ons blog over nieuwe filmmuziek, hierin worden verschillende nieuwe pianoboeken besproken. Het gaat onder anderen over Rocketman, een film over het leven van Elton John, Aladdin en Yesterday, een film n.a.v. de liedjes van The Beatles.