Je bekijkt nu Lentesneeuw – Lodewijk Odé

Lentesneeuw – Lodewijk Odé

Een stuk begint meestal met een thema dat spontaan in mij opkomt. Soms zit ik op de fiets of loop door de natuur en dan hoor ik ineens een melodie in mijn hoofd. Ik zing deze dan voor de zekerheid even in de op mijn telefoon en kijk later aan de piano of ik er wat mee kan. Deze drang om iets vast te legen doet zich op de meest onmogelijke momenten voor, waardoor ik soms op bizarre plekken (waaronder drukke kruispunten) even moet stilstaan. Inmiddels staat mijn telefoon vol met (meestal valt) gezongen melodiefragmenten, waarvan ik de meeste uiteindelijk nooit gebruikt. Andere staan nog in de wacht voor een eventueel later moment.

Lodewijk Odé

Lentesneeuw

lentesneeuwDit boek bestaat uit vier delen. Deel 1 is een selectie van Lodewijks eerste muziekstukken, deel 2 is een verzameling van persoonlijke stukken. Dee 3 bevat wat meer stukken met een klassieker karakter en deel vier staan stukken voor vier handen.
De muziek doet denken aan de stijl van Philip Glass, Yann Tiersen. Kenmerkend hiervoor zijn de eindeloos herhaalde gebroken drieklanken in de linkerhand, aangevuld met even eenvormige motieven in de rechterhand.
Overigens is in Lentesneeuw niet alles minimaal music, deel drie en vier staan meet traditionele klassiek-romantische stukken.
Het is een bijzonder mooi uitgegeven boek met foto’s van Lodewijks broer, Olav, er is mooi papier gebruikt, en het is prachtig gedrukt. Een mooi boek om cadeau te geven.
Eventueel kan bij het boek ook een CD geleverd worden.

Lodewijk Odé

Lodewijk Odé is klassiek geschoold en naast het componeren geef hij ook les aan leerlingen met verschillende niveau’s. Klenie kinderen, studenten die al eerder les hebben gehad maar het weer op willen pakken , maar ook volwassen beginners en ouderen die eindelijke de tijd hebben om het pianospelen weer kunnen oppakken.
Enthousiasme en plezier is voor Odé belangrijker dan het oefenen, maar natuurlijk kan piano spelen niet zonder en besteed hij tijdens de les ook aandacht aan toonladders, harmoniseren en improviseren.

Misschien ook interessant:

De website van Lodewijk Odé
Muziek van Yann Tiersen
Muziek van Phillip Glass
Ludovico Einaudi – Film Music