Je bekijkt nu Lang Lang, pianist

Lang Lang, pianist

Lang Langs kindertijd

Lang Lang, geboren in Shenyan, Liaoning op 14 juni 1982 is van oorsprong chinees.
Hij is een wonderkind te noemen. Op 2 jarige leeftijd zag hij het ‘Kattenconcert’ van Lizt in een tekenfilm van Tom en Jerry. Vanaf die tijd besloot hij dat hij pianist wilde worden. Vervolgens nam hij pianolessen bij professor Zhu Ya-Fen.
Op vijfjarige leeftijd won hij het Pianoconours in Shenyang en op negenjarige leeftijd ging hij al naar het conservatorium in  Peking. Daarna won hij met 12 jaar het internationale Pianistenconcours in Duitsland. Er volgenden nog veel meer concoursprijzen. Op veertienjarige leeftijd ging hij naar Philadelphia om daar te studeren bij Gary Graffman.

Lang Lang

Door veel mensen wordt Lang Lang beschouwd als een groot pianist, terwijl anderen hem meer een virtuoos vinden. Hij speelt een breed repertoire van o.a. Mozart, Chopin en Liszt en heeft geen moeite om 3 verschillende concerten per week te spelen.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt tot nu toe zijn de Olympische Zomerspelen in Peking in 2008. Lang Lang speelde tijdens de openingsceremonie het stuk Starry Sky gecomponeerd door Xe Xiaogang.

Hij heeft meerdere prijzen gewonnen en veel van zijn optredens zijn op DVD uitgebracht, o.a. zijn solodebut op 7 november 2013 in de Carnegie Hall.

Mastering The Piano

De Academie: Mastering The Piano is een serie bestaande uit vijf boeken met scala van materiaal voor pianisten op alle niveaus.

De volgende elementen zijn opgenomen in de serie
  • Ontwikkeling van de pianotechniek
  • Speciaal ontworpen oefeningen en studies gericht op niveau waar de leerling zich bevindt
  • Een gevarieerde selectie van piano repertoire
  • Prachtige arrangementen van muziek uit de hele wereld
  • Inspirerende commentaar en begeleiding van Lang Lang zelf
  • Prachtige foto’s van de pianist en voorbeelden van kunst waardoor hij geïnspireerd is geraakt.

In het eerste deel worden  de volgende onderwerpen aangeboden: Kennismaken met de piano, kennismaken met de toon, legato spelen, het ontwikkelen van staccato, behendigheid, spelen van akkoorden, de linkerhand, spelen met dynamiek.