Het laatste nieuws

Ola Gjeilo: Dawn

Nieuwe publicaties november 2022

Dawn is het vervolg op Ola Gjeilo’s pianoalbum Night uit 2020, dat geïnspireerd werd door de schemeruren in New York en dat tot op heden meer dan 50 miljoen streams heeft. Dit vervolg werd geïnspireerd door het vredige licht en de stilte bij zonsopgang in Oregon en Californië.

The Piano Player: Wintertide Collection Piano solo

Nieuwe publicaties oktober 2022

The Piano Player: Wintertide Collection presenteert 20 seizoens- en winterse klassieke muziekstukken, speciaal gearrangeerd voor halfgevorderde solopiano.

Inclusief  Carol Of The Bells by Mykola Leontovych, Sleigh Ride by Leroy Anderson, Dance of the Sugar Plum Fairy by Pyotr Ilyich Tchaikovsky and Sinfonia from Christmas Oratorio by J.S. Bach.

ABRSM Pop Performer! Piano – Initial-Grade 3

Nieuwe publicaties september 2022

Pop-artiest! biedt ontluikende pianisten hitlijsten en klassieke popsongs die vakkundig zijn geselecteerd en gearrangeerd door enkele van de Britse leidende figuren in piano- en poppedagogiek. Compleet met audio-opnames van elk arrangement, bevat het boek van Initial to Grade 3 diverse liedjes en acts uit de afgelopen decennia, waaronder Coldplay, Ed Sheeran, The Ronettes en Disney’s Encanto.

Nieuwe publicaties augustus 2022

Het Japanse woord aya vertaalt zich in glinsterende kleuren, die prachtige tinten en tinten oproepen. Deze collectie bevat 10 pianosolo’s die zijn geïnspireerd op aya en op de liefde van de componist voor de natuur en Japanse tradities.

Naoko Ikeda woont in Sapporo, Hokkaido in het noorden van Japan. Zij is gepassioneerd om de wereld kennis te laten maken met de essentie van haar land door middel van muziek. Beïnvloed door klassieke muziek, jazz en pop, evenals het pianowerk van William Gillock, weerspiegelt haar eigen muziek haar diverse smaken met schoonheid, elegantie en humor.

Nieuwe publicaties juli 2022

Alexis French is niet bang om zijn muziek te versmelten met gewichtige onderwerpen. Al jaren gebruikt de pionierende pianist zijn muziek om geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen, diversiteit te bespreken en de klassieke wereld uit te dagen om meer inclusief te zijn.

Dit album is hemaakt in nauwe samenwerking met de componist, presenteert deze exclusieve folio alle stukken uit Truth. De transcripties worden gepresenteerd in Solo Piano formaat, met een Piano en Vocaal partituur, en worden voorafgegaan door een speciaal geschreven voorwoord van Alexis 

Nieuwe publicaties juni 2022

Nieuwe Pianomuziek Juni 2022 met o.a. Pianomuziek van Lee Ru-ma (artiestennaam: Yiruma) (Seoel, Korea, 15 februari 1978) Lee Ru-ma is een Zuid-Koreaanse componist van eigentijdse klassieke pianomuziek.

Pianoliedjes zoals River Flows in You en Kiss The Rain vinden we terug in dit album met in totaal 15 songs in een eenvoudig arrangement.

Pianomuziek van Yiruma componeert thematisch waar natuur, emoties en het verstrijken van de tijd, overbruggen Yiruma’s zachte pianocomposities de spaarzame new age-sferen en klassieke programmamuziek.

Nieuwe publicaties mei 2022

Nieuwe Pianomuziek Mei 2022 o.a. twee pianosonates in G majeur (Hob. XVI:6) en E majeur (Hob. XVI:31) nemen een speciale plaats in in Haydns sonate-uitvoer. Franz Joseph Haydn (1732-1809 ) De G majeur sonate is een van de meest expressieve van de vroege pianosonates van de componist, terwijl de E majeur sonate een zeer populair werk lijkt te zijn geworden onmiddellijk nadat het werd geschreven. Hun gematigde technische eisen maken hen bijzonder welkom lesmateriaal. Hun frisse muzikale benadering en contrasterende verscheidenheid aan expressie maken ze even waardevolle repertoirestukken voor concertuitvoeringen.

Debussy: Préludes 2me Livre

Nieuwe publicaties april 2022

Drie jaar na de publicatie van het eerste deel verscheen in 1913 het tweede deel van Debussy’s Préludes. Hier weerspiegelt de muziek de indrukken van Stravinsky’s muziek op de componist. In zijn nieuwe Urtext-editie presenteert musicoloog Thomas Kabisch, gespecialiseerd in Debussy’s pianomuziek, een betrouwbare tekst op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten en alle bekende bronnen. De lezingen en redactionele beslissingen worden vastgelegd in het kritische commentaar (Eng).

klassiek voor beginners

Nieuwe publicaties maart 2022

Een onderzoek naar het leven en werk van Benjamin Britten; paperback-edities van de memoires van András Schiff en Michael Spitzers verkenning van de relatie tussen muziek en de menselijke soort; een geschiedenis van snaarinstrumenten; muziekgerelateerde wetenschappelijke experimenten voor kinderen; een verzameling teksten en illustraties van wijlen Scott Hutchison, zanger en songwriter van Frightened Rabbit; en het verhaal van jazzmuzikant Ornette Coleman.

Boek van de maand

Taylor Swift: Midnights

Midnights

Het tiende studioalbum van Taylor Swift, Midnights, werd om middernacht uitgebracht en brak direct meerdere records. Het album is namelijk het meest gestreamde album in een dag en het best verkopende album van 2022 met alleen al de verkopen van de eerste dag!

Dit songbook is voor piano, uitgegeven door Hal Leonard

The Piano Player: Classical Favourites

Classical Favourites

Het is verbazingwekkend dat de pianowerken van de Engelse componist Ethel Smyth tot 2003 ongepubliceerd zijn gebleven. Ze zijn allemaal geschreven tijdens haar studie in Leipzig na 1877, een periode die Ethel Smyth zelf omschreef als de gelukkigste tijd van haar leven. 

Dit songbook is voor piano, uitgegeven door Faber Music.

Stromae: Multitude

Stromae: Multitude

Paul van Haver, beter bekend als Stromae, is terug met zijn derde studio album Multitudes met de nieuwe single Santé. Ruim 8 jaar na zijn laatste album Racine Carree kondigde Stromae nieuwe muziek aan.

Dit songbook is voor piano, uitgegeven door Hal Leonard.

Adele 30

Na zes jaar is Adele terug met een nieuw album: Adele 30. De Britse zangeres liet het album in premiere gaan op 15 oktober 2021 met het nummer Easy On Me

Dit songbook is voor piano, uitgegeven door Hal Leonard.

 

Disney