Je bekijkt nu Nieuwe pianomuziek Augustus 2022

Nieuwe pianomuziek Augustus 2022

Het Japanse woord aya vertaalt zich in glinsterende kleuren, die prachtige tinten en tinten oproepen. Deze collectie bevat 10 pianosolo’s die zijn geïnspireerd op aya en op de liefde van de componist voor de natuur en Japanse tradities.

Titels: Cho (The Butterfly) · Elegy · Fujin (Soul of the Wind) · Romance No. 1 (Moon) · Romance No. 2 (Ocean) · Romance No. 3 (Earth) · Umi (The Sea) · Vega · The White Phoenix (Homage to Ito Jakuchu) · Yujo (Friendship).

Gerelateerde artiesten

Muziek van o.a. Yiruma, Lang-Lang en Ludovico Einaudi

Bekijk alle details van dit boek

Nieuwe Bladmuziek Augustus 2022 Piano

Faure: Pavane Op. 50

Fauré’s “Pavane” werd gecomponeerd voor orkest in 1887, gevolgd door een versie voor koor en orkest in datzelfde jaar. Drie decennia later liet Serge Diaghilev het choreograferen voor zijn Ballets russes – een teken van zijn grote populariteit. “Pavane” ademt de geest van de fêtes galantes in Parijs rond de eeuwwisseling. Een versie voor solo piano verscheen in 1889; het is hoogstwaarschijnlijk door Fauré zelf voorbereid, die het verschillende keren heeft uitgevoerd en zelfs heeft opgenomen voor pianola.

Schubert: Klaviersonaten I

De pianosonates van Franz Schubert (1797-1828) hebben nooit dezelfde status gekregen als de sonates van Ludwig van Beethoven of Wolfgang Amadeus Mozart. In 31 jaar dat de Oostenrijkse componist leefde zijn er slechts drie sonates in druk verschenen. De meeste van zijn sonates zijn onvoltooid gebleven maar desondanks schitterend. Baerenreiter Musik Verlag heeft in deze uitgave de volgende werken uitgegeven; Early Sonatas (D 157, 279, 459, 537, 557, 566, 568 [1st & 2nd versions], 570, 575) (Urtext), o.l.v. Walburga Lutschauer.

Ethel Smyth: Complete Piano Works

Het is verbazingwekkend dat de pianowerken van de Engelse componist Ethel Smyth tot 2003 ongepubliceerd zijn gebleven. Ze zijn allemaal geschreven tijdens haar studie in Leipzig na 1877, een periode die Ethel Smyth zelf omschreef als de gelukkigste tijd van haar leven. In Leipzig ontmoette ze muzikale giganten als Brahms, Clara Schumann, Dvořák, Grieg en Tsjaikovski. Het mag geen verrassing heten dat deze ontmoetingen stilistische sporen hebben achtergelaten in het pianooeuvre van Ethel Smyth.

Jazz Piano Solos Series Volume 19: Bill Evans

24 essential Evans standards arranged for piano solo, including: Alice in Wonderland • Autumn Leaves • But Beautiful • Everything Happens to Me • Here’s That Rainy Day • How Deep Is the Ocean (How High Is the Sky) • In a Sentimental Mood • My Foolish Heart • Night and Day • Some Day My Prince Will Come • Suicide Is Painless (Song from M*A*S*H) • Witchcraft • and more

William Gillock: Graded Gillock: Grades 1-2

Een exclusieve verzameling van 16 Gillock-klassiekers, bewerkt en afgestemd op de beoordelingscriteria van de grote examencommissies door Andrew Eales. Met nieuwe gravures en redactionele oefennotities, zal dit inspirerende folio de vreugde van Gillock’s muziek naar pianisten van graad 1-2 niveau brengen.

Popmuziek

An Evening with Silk Sonic

An Evening with Silk Sonic is het debuutstudio-album van het Amerikaanse R&B-duo Silk Sonic, bestaande uit artiesten Bruno Mars en Anderson.Paak. In dit songbook staan negen songs bewerkt voor piano, zang en gitaar.

Really Easy Piano: 40 Adele Songs

Voor de beginnende pianist die fan is van Billy Joel. Zestien van de favoriete Billy Joel-nummers die op een eenvoudig niveau zijn gearrangeerd met achtergrondnotities en uitvoeringstips om je te helpen elk stuk te leren. Lyrics zijn ook inbegrepen voor volledig speelplezier!

Stromae: Multitude

Met een Rwandese vader die hij niet vaak zag en een Vlaamse moeder die alleen een huishouden van zes mensen runde, werd Stromae in 1985 in Brussel geboren als Paul van Haver. Hij groeide op met een soms wazige en chaotische dubbele identiteit en leerde de relatie tot zichzelf en anderen te verzachten door muziek.