Je bekijkt nu Nieuwe Pianomuziek Juni 2022

Nieuwe Pianomuziek Juni 2022

Yiruma: The Best (Easy Piano Edition)

Nieuwe Pianomuziek Juni 2022 met o.a. Pianomuziek van Lee Ru-ma (artiestennaam: Yiruma) (Seoel, Korea, 15 februari 1978) is een Zuid-Koreaanse componist van eigentijdse klassieke pianomuziek.

Pianoliedjes zoals River Flows in You en Kiss The Rain vinden we terug in dit album met in totaal 15 songs in een eenvoudig arrangement.

Pianomuziek van Yiruma componeert thematisch waar natuur, emoties en het verstrijken van de tijd, overbruggen Yiruma’s zachte pianocomposities de spaarzame new age-sferen en klassieke programmamuziek.

Gerelateerde artiesten

Muziek van o.a. Ludovico Einaudi, Brian Crain, Giovanni Allevi

Nieuwe bladmuziek Juni 2022 Piano

ABRSM: Piano Exam Pieces 2023 & 2024

ABRSM: Piano Exam Pieces 2023 & 2024

De wals uit Tsjaikovski’s The Sleeping Beauty, Ain’t Misbehavin’ van Fats Waller, Razaf & Brooks en nieuwe opdrachten van opkomende componisten Kristina Arakelyan en Shruthi Rajasekar behoren tot de stukken die in ABRSM’s eclectische nieuwe pianosyllabussen voorkomen

Bekijk alle details van dit boek

Nikki Iles & Friends, Easy to Intermediate

Nikki Iles & Friends Easy to Intermediate is een verzameling van 22 originele composities en nieuwe arrangementen voor piano, geschreven door Nikki Iles en haar vrienden uit de jazzwereld. Dit boek, dat vakkundig is samengesteld en in opdracht van Nikki zelf, bevat pianostukken op het niveau van Initial Grade to Grade 3, geschreven door enkele van de bekendste figuren uit de jazzscene.

Ethel Smyth: Complete Piano Works

Het is verbazingwekkend dat de pianowerken van de Engelse componist Ethel Smyth tot 2003 ongepubliceerd zijn gebleven. Ze zijn allemaal geschreven tijdens haar studie in Leipzig na 1877, een periode die Ethel Smyth zelf omschreef als de gelukkigste tijd van haar leven. In Leipzig ontmoette ze muzikale giganten als Brahms, Clara Schumann, Dvořák, Grieg en Tsjaikovski. Het mag geen verrassing heten dat deze ontmoetingen stilistische sporen hebben achtergelaten in het pianooeuvre van Ethel Smyth.

Skrjabin: Twaalf Etudes, op. 8

Scriabin: Twelve Etudes, Op. 8

Skrjabins vroege Etudes op. 8 vormen de kern van het virtuoze pianorepertoire, hun methodische en pedagogische opzet is duidelijk zichtbaar. Het zijn echter ook 12 karakterstukken, die het hele creatieve universum van Skrjabin onthullen, van dromerig en poëtisch tot krachtig en gepassioneerd.

Skrjabin: Twaalf Etudes, op. 8

Haydn: Klaviersonate c-moll Hob. XVI:20

Haydns c-mineursonate wordt doorspekt met een gepassioneerde, donkere, soms norse stemming. Het kan worden beschouwd als de eigen “Appassionata” van de Weense classicus – een grote triomf! Het is bijna ondenkbaar dat de compositie zich over bijna tien jaar uitstrekte, maar tussen Haydns schets van 1771 en de eerste druk van 1780 is een periode verstreken.

Popmuziek

Really Easy Piano: Billy Joel

Really Easy Piano: Billy Joel

Voor de beginnende pianist die fan is van Billy Joel. Zestien van de favoriete Billy Joel-nummers die op een eenvoudig niveau zijn gearrangeerd met achtergrondnotities en uitvoeringstips om je te helpen elk stuk te leren. Lyrics zijn ook inbegrepen voor volledig speelplezier!

Really Easy Piano: 40 Adele Songs

Voor de beginnende pianist die fan is van Billy Joel. Zestien van de favoriete Billy Joel-nummers die op een eenvoudig niveau zijn gearrangeerd met achtergrondnotities en uitvoeringstips om je te helpen elk stuk te leren. Lyrics zijn ook inbegrepen voor volledig speelplezier!

Stromae: Multitude

Met een Rwandese vader die hij niet vaak zag en een Vlaamse moeder die alleen een huishouden van zes mensen runde, werd Stromae in 1985 in Brussel geboren als Paul van Haver. Hij groeide op met een soms wazige en chaotische dubbele identiteit en leerde de relatie tot zichzelf en anderen te verzachten door muziek.