Je bekijkt nu Josh Cohen: Radiohead

Josh Cohen: Radiohead

Josh Cohen - Radiohead for Solo Piano Blog

Radiohead for Solo Piano is prachtig geproduceerde verzameling met alleen de allermooiste en geliefde liedjes van Radiohead. Gearrangeerd voor gemiddelde tot gevorderde pianosolo met songtekst. Josh Cohen, Youtube-pianist, heeft dit boek gearrangeerd. Hij is populair geworden door zijn eigen Youtube-kanaal. Het boek bevat een speelgids en introductie van Cohen. Dit mooie boek, uitgegeven door Faber Music, heeft een speciaal ontworpen ‘Twisted Wood Series’-omslag en monoprints van de Radioheas-kunstenaar Stanley Donwood.


De volgende songarrangementen zijn opgenomen in Josh Cohen – Radiohead: Codex, Everything In Its Right Place, Exit Music (For A Film), Daydreaming, Karma Police, No Surprises, Paranoid Android, Pyramid Song, True Love Waits, Sail To The Moon and Videotape.

Josh Cohen / Radiohead

Radiohead

Radiohead is een Engelse rochband uit de jaren 90, ontstaan in 1985. De bandleden Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O’Brien en Philp Selway werden bekend toen zij in 1991 bij EMI tekenden. Sindsdien heeft de band meer dan 30 miljoen albums verkocht en 3 Grammy Awards. Zelfs zeven NME Awards en één Ivor Novello Award gewonnen. Best iets om trots op te kunnen zijn.

Josh Cohen

Josh Cohen

Josh Cohen is een pianist uit Australië en woont in Melbourne. Na 10 jaar klassieke pianotraining te hebben ontvangen, lopen Josh’s muzikale interesse daarna uiteen in meer jazz-achtige en improvisatie stijl. Wat zijn latere spel en arrangementen heeft beïnvloed. Josh haalde muzikale troost uit de beperking die de piano oefeningen hem boden. Met een meditatieve en sterk geïmproviseerde aanpak van een aantal van zijn favoriete nummers oefende hij zijn eigen stijl. De nummers speelde hij eindeloos en ontdekte steeds een andere creatieve manier om deze nummers te spelen. De verkenning van creativiteit, want dat was het, motiveerde hem om een Youtube-kanaal te beginnen en deze nummers te plaatsen. Hier presenteerde hij verschillende covers, niet alleen van Radiohead, maar ook van Pink Floyd, Sigur Rós en David Bowie.

Ondanks dat deze nummers van deze bekende bands over al bekend waren, stort Josh zich in onbekend terrein door de manier van uitvoeren en zijn creativiteit. Het is deze combinatie, van comfort en verrassing die de luisteraar van zijn Youtube-kanaal bewonderde. Het resulteerde in miljoenen views op zijn kanaal. De reacties die ze achter lieten waren diep persoonlijk. Zelf uit de hele wereld kwamen reacties.

Over de fases waarin het boek ontstaan is zegt Josh zelf:

Ik was het helemaal niet bezig met views, maar ik bleef posten voor mijn studenten, maar er kwamen veel views en abonnees. Ik ontving enkele oprecht berichten van viewers over de hele wereld die naar het kanaal luisterden en er kwam steeds weer die vraag over er bladmuziek van deze muziek was. Voortdurend moest ik uitleggen dat het arrangementen waren van de muziek die ik op gevoel speelde, er stond niets op papier.

Tijdens de lessen die ik gaf, lieten mijn studenten Youtube filmpjes zien van andere pianisten die covers speelden. Vaak met miljoenen views en redelijk slecht opgenomen. Af en toe, als ik een keertje een beetje tijd had, dacht ik dat ik misschien een paar kleine improvisaties kon opnemen over deuntjes die ik in mijn hoofd had voor mijn studenten.

Uiteindelijke had ik geen andere keus dan een begin te maken om de noten – van een selectie van de Radiohead-arrangementen die op het Youtube kanaal staan.- op papier te zetten.

Zo is Radiohead for solo piano ontstaan


Bekijk, voor meer informatie over Josh en deze nieuwe publicatie, onderstaande video.

Misschien ook leuk om eens te bekijken: