Filter

Franz Liszt wordt gezien als de grootste pianist van zijn tijd en zelfs als de grootste pianist aller tijden. Hiernaast was hij ook nog eens een geweldige componist.

Toen Liszt nog maar zes of zeven was kreeg hij al pianoles van zijn vader. Later kreeg hij ook lessen van andere grote pianisten en componisten, zoals Carl Czerny. Rond het jaar 1839 begon Liszt met het touren door Europa als pianovirtuoos. Dat hij bekend was als pianist en succes had, is zacht uitgedrukt. Na een aantal jaren rond getourd te hebben, stopte Liszt met zijn rondreizen en richtte zich op het componeren. Hierna heeft hij tot aan het eind van zijn leven erg succesvolle composities gecomponeerd.

Een van Liszts meesterwerken is Années de Pèlerinage (1, 2 en 3), het is uitdagend en geweldig gecomponeerd. Een aantal andere werken van Liszt zijn Études d’exécution transcendante, Via crucis en zijn symfonische gedichten.

Liszt was een geweldige pianist, maar een net zo’n geweldige componist. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn composities in huis halen en daarmee een stukje van zijn genialiteit!