Filter

Coldplay is een van de best verkopende bands ter wereld, met meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd. De band bestaat uit Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman en Will Champion.

Coldplay ontstond eigenlijk al in 1996, maar toen heette het nog Pectoralz. Niet veel later besloot de band dat ze Coldplay gingen heten. De band werd erg succesvol met hun muziek en is dat nog steeds.

Coldplay heeft al een aantal albums uitgebracht, allemaal erg succesvol. Viva la Vida or Death and All His Friends is één van hun erg populaire albums. Dit album was zelfs het best-verkochte album van 2008! Ook X&Y was erg succesvol. Hierop staat onder andere het nummer Fix You. Hiernaast was Mylo Xyloto ook een groot succes, net als eigenlijk al hun andere albums. Op deze geweldige albums staan ook een groot aantal erg bekende nummers. Zoals Viva la Vida, Paradise, The Scientist en Yellow.

Coldplay heeft dus al veel populaire muziek uitgegeven en gemaakt. Op onze site kun je de bladmuziek van hun albums en nummers vinden, voor verschillende instrumenten!