Filter

Roberto Cacciapaglia

Roberto Cacciapaglia werd geboren in Milaan in 1953. Hij is een Italiaanse pianist en componist. De composities die hij maakt zijn een combinatie van elektronische experimentele muziek met de klassieke traditie.
Hij geeft vele concerten/touren over de hele wereld. In 2015 kwam hij met stip nummer 1 in de iTunes-hitlijst van de klassieke muziek met ‘Tree of Life’. Daar bleef het stuk maanden op deze plaats staan.

Vroege carrière

Roberto Cacciapaglia studeerde compositie in het Giuseppe Verdi Conservatorium van Milaan. Daar studeerde hij tegelijkertijd ook dirigeren en elektronische muziek. Hij werkte in de studio van Phonology of RAI. Daar werkte hij samen met het National Research Council in Pisa, waar hij computertoepassingen op het gebied van muziek studeerde.

Diapason – Piano Solo

Dit is de piano solo versie van ‘Diapason’ uitgebracht op 24 januari 2020 door Believe Distribution Services. Het werd opgenomen, gemixt en gemasterd zonder gebruik te maken van kunstmatige manipulatie en nagalm. In dit stuk luister je naar de pure geluiden van de piano.

Cacciaplaglia’s muziek

Tree of Life
Diapason
Quatro Tempo