Filter

Pianomuziek Muziekuitgeverij Henle Verlag

Bij 123pianomuziek.nl beschikken wij over de prachtige meesterwerken van muziekuitgeverij Henle Verslag. Deze muziekuitgever onderscheidt zich door het uitgeven van nauwkeurige muziek en professionele boeken. In tegenstelling tot veel andere muziekuitgevers richt Henle Verlag zich bijna uitsluitend op Urtext edities van de grootste klassieke composities. Hiermee blijft Henle Verlag trouw aan de bedoelingen van de componist. De meer dan 1000 bijzondere uitgaven vindt u natuurlijk in onze webshop.

Oprichting van Muziekuitgeverij Henle Verlag

Muziekuitgeverij Henle Verlag is opgericht in 1948 door Günter Henle. Het idee achter de organisatie is simpel. Elke muzikant zou op zijn bladmuziek moeten kunnen vertrouwen en daarom geeft Henle Verlag bladmuziek uit die geen fouten bevat, praktisch en duurzaam is. Het hoofdkantoor is gevestigd in München, maar deze muziekuitgever is niet alleen in Duitsland bekend. Meer dan 80% van Henle Urtext (zo wordt de bladmuziek genoemd) wordt naar andere landen geëxporteerd. De grootste afzetmarkt is Amerika, maar bladmuziek van Henle Verlag wordt ook verkocht in verschillende Europese landen, Japan, Korea en China. In China worden zelf speciale edities in de Chinese taal verkocht.

Klassieke Pianomuziek bestellen?

De uitgaves van Henle Verlag zijn geschikt voor studenten, docenten en muziekliefhebbers van alle niveau’s. Naast de Henle Urtext heeft muziekuitgeverij Henle Verlag ook manuscripten van bekende componisten, musicologische boeken en tijdschriften en een kleine selectie cadeautjes uitgegeven. Het volledige assortiment pianomuziek van Henle Verlag is online rechtstreeks verkrijgbaar bij 123pianomuziek. Voor vragen over de uitgaves van Henle Verlag kunt u bellen met onze klantenservice (0342 – 419 197) of een e-mail sturen.