Filter

Bladmuziek voor piano van Robert D. Vandall is online in Nederland verkrijgbaar bij 123pianomuziek.nl

Robert Vandall (1944-2017) werd geboren in Akron, Ohia. Hij en zijn vrouw Karen hebben 38 jaar land een onafhankelijke pianostudio gehad in New Philadelphia, Ohio.

Hij ontvingen zijn B.M. in pianouitvoering in 1966 van Baldwin-Wallace College, Berea OH en zijn M.M. in pianospel in 1968 van de Universiteit van Illinois. Het schrijven van onder anderen arrangementen voor piano onderwijs kwam vooral rechtstreeks voort uit interactie met zijn studenten. Hij was een veel gevraagd clinicus en gaf workshops in heel de VS. Ook verscheen hij veel nationale en internationale congresprogamma’s van MTNA, regiseerde grote piano-ensembles in verschillende staten in de VS.
Zijn composities staan op veel toelatingslijsten die samengesteld zijn door piano-lerarenorganisaties. Veel van Vandall solo’s en duetten worden nog steeds door leraren voorgelegd aan hun studenten.

Vandall behaalde veel certificaten en lidmaatschappen waaronder:
Permanente professionele certificering, nationale muziekleraren
Ohio Music Teachers Association
Voorzitter van de Tuscarawas County Music Teachers Association
MTNA Foundation Fellow
Tweewekelijks muziekclub van New Philadelphia, nationale federatie van muziekclubs

Hij ontving in 1990 de University of Illinois School of Music Alumni Association Distinguished Service Award en met zijn vrouw Karen de Baldwin-Wallace College Conservatory of Music Achievement Award in 1991. Hij overleed in 2017.

Bladmuziek niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl.