Filter

Willard A. Palmer is een wereldberoemde docent, musicoloog en auteur. Dr. Willard Palmer schreeft 789 boeken waaronder veel methodisch werk voor akkordeon en piano. Veel van deze lesmethodes zijn vertaald naar het Duits, Japans, Frans, Nederlands en Spaans. Palmer was een echt wonderkind en reeds op 13 jarige leeftijd studeerde hij in Amerika als piano en akkordeon aan Whitworh College in Brookhaven, Missisippi en Millsaps College in Jackson, Mississippi, hij bleef accordeon en piano spelen op radioprogramma’s en in verschillende ensembles op en buiten de campus. Na het behalen van zijn bachelordiploma van Millsaps studeerde hij aan het Conservatorium van Leipzig, Duitsland, met een tweejarige beurs op zak. Hij deed postuniversitair werk aan de universiteit van Houston en trad in dienst bij de muziekfaculteit, waar hij de eerste succesvolle collegecursussen in accordeon jaar gaf. Een zorgvuldige geleerde, de latere jaren van Dr. Palmer, was gewijd aan onderzoek naar klassieke en barokmuziek en lesmethoden. Wereldwijd erkend als een autoriteit op het gebied van barokmuziekversieringen, vormde zijn werk op dit gebied de basis van de veelgeprezen publicatieserie Alfred Masterworks. Als erkenning van zijn prestaties op het gebied van musicologisch onderzoek, hij werd in 1971 bekroond met de graad Doctor in de Geesteswetenschappen en in 1983 afgestudeerd in Doctor of Music.

Hij is ook een co-auteur van Alfred’s Basic Piano Library metMorton Manus en Amanda Vick Lethco . Dr. Palmer, overleden op 30 april 1996, was geliefd bij velen op het gebied van muziek. Hij wordt overleefd door zijn 55-jarige vrouw, Ruby Lenoire Touchstone Palmer en drie kinderen, Willard, Judith (Howard) en Thomas.

Bladmuziek niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl.