Filter

Bladmuziek voor piano van Lynn Freeman Olson is online in Nederland verkrijgbaar bij 123pianomuziek.nl.

Lynn Freeman Olson, geboren 5 jun 1938, overleden 18 november 1987, was een Amerikaanse componist. Olson groeide op in Minneapolis (Minnesota) volgde de MacPhail School of Music voordat hij naar de Universiteit van Minneasota ging. Zijn leraar aan de MacPhail, Cheo Munden Hiner, legde de nadruk op de begrippen van de muziektheorie die de beroemde piano-pedagoog Frances Clark uit Princeton leerde.
Olson studeerde af en werkte voor het radiostation van de school waar hij het kinderprogramma ‘It’s Time for Music’ creëerde . Dit was een wekelijks programma dat drie jaar werk uitgezonden. Olson compondeerde meer dan 200 originele kinderliedjes voor dit programma. Hij studeerde vervolgens piano pedagogiek bij Frances Clak, waarna hij zijn eigen pianostudio opende bij MacPail in Minneapolis. Zijn ‘Menagerie’ werd gepubliceerd in 1963. Het was een pianoboek met gemakkelijke melodieën voor kinderen. Dit boek werd een bestseller en bracht Olson de bekendheid. Hij schreef ook muziek voor het televisieprogramma Captain Kangaroo. Later werd hij consulent bij uitgeverij Carl Fischer Music en daarna ging hij bij de uitgeverij Alfred Music werken als consultant.
Hij heeft meer dan 1200 piano-solo’s gecomponeerd, waarvan vele nog steeds uitgegeven worden. Hij stierf op 49-jarige leeftijd aan kanker

Zijn muziek wordt nog steeds gebruikt voor pianoles aan jongeren. Hij was een populaire presentator op workshops voor pianoleraren. Daarnaast was hij auteur van schoolboeken over pianopedagogie en bewerkte collecties klassieke piano-solo’s. Hij was zelf ook pianoleraar en had in de loop der jaren veel studenten. Tientallen jaren na zijn worden zijn pianocomposities nog steeds regelmatig gespeeld tijdens recitals en wedstrijden.

Bladmuziek niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl.