Filter

Johann Georg Leopold Mozart was een componist en violist. Hij is vooral bekend als de vader van Wolfgang Amadeus Mozart, maar hij was ook een erg goede componist.

Het was al snel duidelijk dat Mozart muzikaal was. Al op jonge leeftijd zong hij in een koor en kon moeilijke partijen zingen. Zijn ouders wilden dat hij een priester werd, maar Mozart wilde dit niet en ging na zijn studie bezig met muziek.

In 1747 trouwde Mozart met Anna Maria Pertl. Samen kregen ze zeven kinderen, waarvan er maar twee het eerste jaar overleefden, waaronder Wolfgang Amadeus Mozart. In 1756 publiceerde Mozart zijn boek Versuch einer gründlichen Violinschule. Dit boek is nog steeds erg bekend. Niet lang daarna merkte Mozart dat zijn twee kinderen ook erg muzikaal waren en begon ze les te geven. Hier besteedde hij dan ook de meeste aandacht aan.

Hoewel Mozart een deel van zijn leven bezig was met het lesgeven van zijn twee kinderen, heeft hij toch een heel aantal meesterwerken gecomponeerd. Een van zijn bekende werken is de Toy Symphony en deze is nog steeds erg bekend. Een ander bekend werk van hem is de Sinfonia da Caccia. Hiernaast heeft hij ook divertimenti, concerten, missen, symfonieën en andere soorten werken gecomponeerd.

Mozart was een getalenteerde componist. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn composities in huis halen en vanuit de eerste hand het talent van Mozart ervaren!