Filter

Bladmuziek voor piano van Glenn Miller is online in Nederland verkrijgbaar bij 123pianomuziek.nl.

Glenn Miller was een bigbandleider, trombonist, arrangeur en componist. Hoewel zijn carrière in de spotlights niet heel lang duurde, heeft hij veel top 10 hits geproduceerd en was hij erg bekend.

Als kind begon Miller al met het bespelen van instrumenten en op een gegeven moment koos hij voor de trombone. Hij begon ook al jong met het spelen in bands. Zo speelde hij een poos bij de band van Ben Pollack. Ook was hij even lid van The Dorsey Brothers Orchestra. Op een gegeven moment begon Miller toch voor zichzelf muziek op te nemen, waaronder het nummer Solo Hop.

Na een poos begon Miller echt succesvol te worden met zijn eigen band en bracht een aantal top 10 nummers uit, waaronder Sunrise Serenade en Moonlight Serenade. Vanaf dat moment was Miller niet meer te stoppen en scoorde hij de ene top 10 hit na de andere. Een aantal van deze nummers waren Over The Rainbow, When You Wish Upon A Star en In The Mood.

Na 1939 was zijn succes nog niet voorbij en ook in 1940 scoorde Miller grandioos veel top 10 hits met zijn band. Een aantal van deze nummers waren Imagination, Fools Rush In (Where Angels Fear To Tread) en Blueberry Hill. Het scoren van top 10 hits ging ook in 1941 en 1942 door, met nummers zoals Chattanooga Choo Choo, A String of Pearls en Moonlight Cocktail.

In 1942 ging Miller bij het leger om daar met een band voor de troepen te spelen. Dit deed hij ongeveer twee jaar en hij bracht in deze tijd zelfs nog wat nieuwe nummers uit. In 1944 vloog Miller naar Parijs, maar zijn vliegtuig verdween en Miller kwam nooit aan.

Na zijn dood was Miller niet vergeten. Zo werd The Glenn Miller Orchestra in het leven geroepen, om maar iets te noemen. Ook nu bestaat dit orkest nog.

Glenn Miller was een geweldige bigbandleider en heeft veel geweldige muziek gecomponeerd. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn werken in huis halen, voor verschillende instrumenten. Zo kun je zelf de geniale muziek van Miller leren spelen!

Bladmuziek niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl.