Filter

Eric Clapton is een van de meest invloedrijke gitaristen ooit. Wat niet zo gek is, aangezien Clapton op zijn 16e al zo goed gitaar kon spelen dat hij begon op te vallen. Sindsdien is hij alleen maar beter geworden. Naast een grandioze gitarist is Clapton ook nog singer-songwriter.

In zijn leven heeft Clapton in verschillende bands gespeeld. Op zijn 17e kwam hij al in zijn eerste band terecht. Hierna volgden dus nog vele anderen, waaronder The Yardbirds en Blind Faith. In 1966 vormde Clapton samen met Jack Bruce en Ginger Baker de band Cream. In zijn tijd in deze band begon Clapton echt naam voor zichzelf te maken als een geweldige gitarist. Hiernaast werd de band erg bekend en scoorde een aantal hits. Na ongeveer twee jaar ging de band uit elkaar.

In 1970 kwam Claptons eerste solo album uit: Eric Clapton. In ditzelfde jaar vormde Clapton de band Derek and the Dominos en brachten ze het album Layla and Other Assorted Love Songs uit. Op dit album staat het nu erg bekende nummer Layla. Het nummer is onder andere geïnspireerd doordat Clapton verliefd was op Pattie Boyd, de vrouw van George Harrison, maar ze beantwoordde zijn liefde niet. Oorspronkelijk was het nummer niet zo’n groot succes.

Derek and the Dominos bleef niet heel lang bij elkaar. Na zijn periode bij Derek and the Dominos raakte Clapton verslaafd aan heroïne. Hier wist hij na een aantal jaar van af te kicken.

In de jaren hierna bracht Clapton een aantal succesvolle albums en nummers uit, waaronder het album Slowhand, waarop de nummers Wonderful Tonight en Lay Down Sally staan. In 1991 stierf het zoontje van Clapton, wat een grote klap was voor hem. Hierop schreef Clapton het nummer Tears in Heaven, wat een grote hit werd.

In de jaren die volgden bleef Clapton nummers schrijven en kwamen er veel albums van hem uit. In 2013 kwam bijvoorbeeld zijn album Old Sock uit, wat een groot succes was. Zijn muziek is nu nog steeds razend populair. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn nummers en albums in huis halen en van Claptons muziek blijven genieten!