Filter

Bladmuziek voor piano van Ferruccio Busoni is online in Nederland verkrijgbaar bij 123pianomuziek.nl.

Ferdinando Busoni is een Italiaans componist die in 1866 geboren werd in Florence en in 1924 overleed in Berlijn. Hij was een wonderkind. Zijn vader en moeder speelden respectievelijk klarinet en piano. Zij lieten hun kind vooral muziek van Bach luisteren en later spelen. Hij was zeven jaar toen hij met zijn ouders zijn eerste optredens verzorgde. Er volgden tournees door Europa. Zijn muziekstudie vervolgde hij verder aan het conservatorium van Wenen.

Als een kosmopoliet verbleef hij in Moskou, Wenen, Bologna, Helsinki, Zurich, en Boston, om tenslotte in Berlijn te blijven en daar als docent compositie te werken.

In 1888 begon zijn uitzonderlijke fascinatie voor het werk van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). De rest van zijn leven zou hij werken van Bach voor piano bewerken. Deze werden gepubliceerd als de Bach – Busoni Editions. Behalve deze transcripties schreef Busoni eigen Pianowerken, Orkestwerken, Kamermuziek en stukken voor de menselijke stem. Twee opera’s van zijn hand: Turandot (1917) en Doctor Faust (1925).

Bladmuziek niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123pianomuziek.nl of stuur een e-mail: info@123pianomuziek.nl.

https://123pianomuziek.nl/series/bach-busoni-edition/

Ook interessant zijn de bewerkingen van; Gyorgy Kurtag

https://123pianomuziek.nl/componist/kurtag-gyorgy/