Filter

David Bowie, geboren als David Jones, was een singer-songwriter en acteur. Hij is een van de bestverkopende artiesten ter wereld en heeft een grote invloed gehad op de rockwereld.

Bowie begon in zijn tienerjaren met het spelen van saxofoon en met optreden. In dezelfde tijd raakte zijn oog beschadigd tijdens een gevecht. Zijn beschadigde oog zou later een kenmerk van hem worden. Vanaf zijn zestiende speelde Bowie in verschillende bandjes en in 1966 veranderde hij zijn naam naar David Bowie.

In 1969 bracht Bowie een album uit, waarop het nummer Space Oddity staat. Space Oddity werd een succes, waarna Bowie nog een aantal albums uitbracht. Rond 1972 kwam Bowie met Ziggy Stardust, een rockster van een andere planeet, wat een personage van Bowie werd. Bowie begon zichzelf Ziggy Stardust te noemen en bracht The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit. Het album was een groot succes.

Na dit succes kwamen nog meer albums van Bowie uit, waarna Bowie geïnteresseerd raakte in soul muziek. Een album die laat zien dat hij echt bezig was met zogenoemde plastic soul, is het album Young Americans, waarop het bekende nummer Fame staat.

Een nieuw personage van Bowie was Thin White Duke, in een periode waarin hij erg verslaafd was aan drugs en steeds verder verwijderd raakte van de realiteit. Gelukkig kwam hij steeds meer van de drugs af en in 1977 bracht hij de albums Low en Heroes uit. Twee jaar hierna kwam het album Lodger uit.

Let’s Dance, het album dat Bowie uitbracht in 1983, was Bowies meest succesvolle album. Hierna kwamen echter een aantal albums uit die niet erg goed ontvangen werden. Ook werden er een aantal albums wel goed ontvangen, maar niet erg populair. In 2002 kwam zijn album Heathen uit, wat een succes was. Hierna bracht hij ook Reality uit en in 2013 het album The Next Day. The Next Day was het eerste nieuwe materiaal van Bowie in tien jaar en het album werd erg populair.

Het laatste album dat Bowie uitbracht was zijn album Blackstar. Blackstar kwam uit twee dagen voordat Bowie stierf aan kanker.

David Bowie was een geweldige zanger en heeft veel mensen geïnspireerd met zijn muziek en personages. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn albums en nummers in huis halen, voor verschillende instrumenten en zelf de geweldige muziek van Bowie spelen.